Hejdå

Tänker inte sluta blogga, tänker inte ta bort bloggen, men jag är trött och orkar inte skriva. Kommer tillbaka snart, puss på er som fortfarande orkar läsa även fast jag "bara" skriver om film!

Bright Star

Idag såg jag sen film kallad Bright Star som handlar om ung kärlek på 1800-tal, den sortens film som jag aldrig kan motstå. Denna film är även oscarsnominerad, så helt fel kan jag inte ha när jag tycker att den är helt underbar!
Jag fick reda på att den skulle sluta sorgligt redan innan eftersom den handlar om den unga poeten John Keats. Han och Frances Brawn faller för varandra men med hans inkomst är deras giftermål en omöjlighet. De får tre år tillsammans innan han dör i en sjukdom.
Oerhört fin film med ett sorgligt men vackert slut. Jag fortsätter att tro på att de bästa filmerna som finns har ett sorgligt slut. Ta t.ex. gladiator!

Precious

Idag såg jag precious. En film som jag hört väldigt mycket om. En film som jag länge velat se.
Jag har hört den kallas feel-good, men det finns inget i den filmen som får mig att må bra. Den är bra, men den största känsla man har genom hela filmen är medkänsla. Varje minut upptäcker man något nytt, hemskt med hennes liv.
Borta är alla problem jag trodde att jag hade. Även om detta bara är en spelfilm så känns den ändå så väldigt verklig. Finns det dom som verkligen har det så? Borde det få vara så?
Jag ska hålla tummarna på oscarsgalan för att filmen ska få så många priser som möjligt. Det är den värd! Och även om den redan fått en hel del uppmärksamhet tycker jag att fler borde se den. Även om avatar kanske är den sortens film som roar den större befolkningen är Precious en sån film som alla borde se.

Franklyn

En film om två olika världar som utspelar sig parallellt med varandra. På ena sidan har vi Meanwhile City, en värld där Franklyn lever, en man med hämnd i sikte. På den andra sidan har vi London, där vi får följa den självmordbenägna Emilia och Milo, en ung man som nyss gjort slut med sin flickvän och då börjar leta efter sin ungdomskärlek.
På framsidan av DVD:n står det att det är som Matrix möter Donny Darko. Det är ett stort misstag. Matrix och Donny Darko är två unika och annorlunda filmer, som inte är lätt att efterlikna. Att säga att en film liknar dem båda är att höja förhoppningarna på en film som inte är bra.
Men den är ändå inte dålig. Jag tycker inte att det var ett dumt köp, men den är inte den bästa jag sett.

Grupptryck!

Kom just på att detta skulle vara en filmblogg.
Så nu ska jag börja skriva lite mer om alla filmer jag ser, för jag vill ju inte vara en sån som skriver vad andra vill läsa istället för vad jag vill skriva!
Under dagen kommer det komma något om franklyn eftersom det är den senaste jag sett.
Hörs sen!

Bright eyes

Jag älskar min systers musiksmak ibland. Jag kommer ihåg för några år sedan när min syster började lyssna på bright eyes och damien rice. Fina pojkar som värmer mig. Dom har båda helt underbara röster och att se dom live skulle ju inte vara helt fel!
Just nu längtar jag så himla mycket till umeå open! Kommer vara fint, hoppas jag. Mycket bra artister kommet. Jag har hört att timo kanske kommer vara där, och det skulle vara helt underbart.

AWSOME

Jag har några estetiska vänner som har gjort en väldigt djup och vacker film. Klicka på play och se den, vettja!

STAN

Idag åkte jag in till stan. Hann träffa fina amanda och valdemar lite snabbt men jag var bara inne en timme. Fredrik hade en fin kappa, som jag faktiskt gillade även om jag var lite dum och skrattade för den hade axelvaddar. Diskuterade om axelvaddar hör till kvinnor eller män. Vad tror ni?
MEN! Jag hann även med något som betyder väldigt mycket för mig. FILM. Köpte tre nya på hemmakväll.
  • Franklyn
  • Nick and Norah's infinite playlist
  • Rocket scientist
Rocket scientist var den enda som jag inte hört talas om tidigare, men det verkar väldigt bra! Ska dock skjuta på att se dom där filmerna så länge som möjligt, för då blir dom så mycket bättre.

Alla hjärtans helvete

Någon annan som inte heller gillar alla hjärtans dag? Jag är mest arg över att jag är pojkvänslös, men tröstar mig med hur det förra (och första) försöket fick mig att må. Även om pojken som jag var kär i egentligen var perfekt just då var jag väll helt enkelt inte redo. Nu är det mer hopplöst suktande efter fina pojkar i fina filmer.
Tex den där underbart söta pojken från filmen Cirque du freak, The vampire's assisten som jag såg idag. Han var söt som bara den med lite halvt bakåtslickat hår och fina armar. Händerna var vackra, såklart. Och filmen ägde också. En massa små underbara annorlunda människor tillsammans, sådant älskar jag.

Memento

I snart en vecka har jag gått runt och haft en väldigt irriterande förkylning. Det finns dock några positiva saker med förkylningar. Man tittar mycket på film och får äta glass.(JIPPI)
Denna gång passade jag på att titta på lite filmer ur min favoritbok 1001 filmer du måste se innan du dör, och en av de filmerna skulle jag vilja tipsa om. Memento handlar om en man som förlorat förmågan att komma ihåg saker. Han kommer ihåg det mesta av sitt liv fram till en olycka där hans fru blev våldtagen och sedan mördad. Han söker nu hämnd, men med inget minne är det en svår uppgift. Hur ska han kunna veta vilka han kan lita på? Han skriver lappar och tar kort på de människor som han tror att han kan lite på. De viktigaste detaljerna tatuerar han in på sin kropp så att han aldrig ska glömma dem. Det bästa med den här filmen är att man får se den från slutet och sedan följa honom bakåt in i tiden.

Dead man's bones

Vill bara passa på och tipsa om ett superbra band kallat dead man's bones, som jag först hörde om tack vare min vän Emma. Vid vidare efterforskning om detta band har jag upptäckt att Ryan Gosling är en av bandmedlemmarna. Detta bidrar till bandet, mycket. Och det får mig att gilla Ryan Gosling mycket mer. Har inte sett så många filmer med honom, men han verkar vara en bra skådespelare, och en ännu mycket bättre artist.

Ojdå

Jag skrev ett jättelångt inlägg för några timmar sen. Det verkar inte ha kommit upp. Och jag är sjuk, så jag orkar inte skriva mer. Idag har jag sett afrikas drottning ur 1001 filmer du måste se innan du dör. Den var okej. Inte en film som jag skulle vilja se igen men den var inte så dålig att jag känner att jag kastat bort 1 timme och 40 minuter av mitt liv.

RSS 2.0