Tjejkväll

Igår åkte jag hem till Amanda, en fin vän till mig. Emma Underbar kom också, så kvällen var nästan helt perfekt, det saknades bara en emelie. Vi åt en massa underbart god mat, och tittade på en annan av mina favortifilmer Troja. Första gången jag såg den älskade jag den för att Akilles och Briseis är så himla fina tillsammans, men nu ser jag den för alla underbara krigsscener. ÅH! Vad jag gillar Akilles snygga sätt att döda alla på. Troja och 300 är nog mina favortifilmer när det kommer till filmer som utspelar sig för läääänge sen. Om du inte sett troja, så har du något att göra idag.
Brad Pitt är en av mina favoriter, en av många borde jag nog säga. Han spelar i en massa bra filmer som jag tycker om, t.ex. Snatch, Fight Club, Ocean's twelve, Seven. Han är en bra skådespelare, oftast, men i troja blir de ibland lite väl långa inzoomningar på hans ansikte när han ser plågad ut. Fast jag gillar den ändå!

Will Ferrell

Ni har nog sett honom, mannen med den underbara humorn. Hans senaste film, The land of the lost, är en av hans bästa filmer, men ni känner kanske mest igen honom från stepbrothers. Men allt det där vet ni nog redan! Något som ni kanske inte vet om, är att hans fru är svensk! Jag vet inte riktigt hur jag hittade det, men här har ni ett klipp där han pratar på svenska!
Will Ferrell på Studentafton
Visst blir man fylld av svensk stolthet? ;P

Kärleken till filmer

Ja, det är väll kanske dags att jag förklarar. Mest för mig själv, för jag tror att jag behöver det. Anledningen till att jag de senaste åren fallit så hårt för filmer.
Att säga vart det började är alldeles för svårt. Kanske tack vare att jag upptäckte att man kunde ladda ner filmer någon gång i sjuan. Sedan dess har jag sett... många filmer. Jag vet inte varför, men jag blir lycklig av att titta på film. Det värmer. Ibland, ni vet, så kommer olyckligheten smygandes utan att man riktigt är medveten om det. Då brukar jag försöka tänka på allt det som gör mig lycklig. Och det är film. Riktigt lycklig blir jag av filmer med fin kärlek i. Gärna med fina slut också.
Stolthet och fördom var min första riktiga filmkärlek. Jag vet inte hur många gånger jag såg den filmen, om och om igen. Kanske är det tanken på en annan värld som får mig att så desperat söka nya filmer. Kanske är det bara det att jag saknar att vara kär. Att någon är kär i mig. Den varma punkt i magen som kan få en att vilja gråta och skratta på samma gång.
Star Wars och Sagan om ringen kommer dock alltid vara de filmer som jag tycker bäst om. Fantasy och science fiction är de genrer som jag mest pratar om när jag får chansen. Och fina chick-flicks. Min smak varierar väldigt mycket. Någon sa en gång att det inte finns en enda film som jag inte gillar. Det är inte sant, men nära nog. Jag kan njuta av nästan vad som helst.
Självklart är det inte bara filmer som fått mig på fall. Serier är också en stor kärlek och den jag följt mest The office US, versionen som många säger är den "dåliga". Men jag tycker att den amerikanska versionen är mycket bättre än originalversionen från England. Framför allt mycket roligare!
Jag har alltid velat vara unik. Men min stora kärlek till filmer anser jag att jag är i alla fall lite annorlunda.

500 days of summer

Ännu en film som jag inte trodde något om. Trodde den skulle vara mer, inte vet jag, jobbig. Men för en gångs skull trivs jag faktiskt med ett slut som jag i annat fall skulle ha hatat.
Filmen handlar om en pojke som blir kär i en flicka som inte tror på kärlek. Så mycket mer behövs inte sägas tycker jag. Joseph Gordon-Levitt spelar den manliga huvudrollen och han passar perfekt, enligt mig. Han har växt upp från 3rd rock from the sun, serien där han spelade en utomjordisk pojke som lever bland oss människor. Ni kommer nog ihåg den, även om ni försökt glömma. Hursomhelst, underbar film som passar mig perfekt eftersom den kommer med ett fint budskap i slutet. Se den så får ni veta vad jag menar!!

Whip it

Nu har jag sett whip it, en film som jag förväntade mig inget av. Den visade sig vara precis vad jag behöver. Filmen handlar om en ung tjej som upptäcker en sport där man tävlar med rullskridskor. Filmen är ett fint budskap om att hitta sig själv, och kanske det viktigaste, klara sig själv utan det konstanta erkännandet av alla andra. Ellen Page spelar huvudrollen och jag tror att det är mycket tack vare henne som denna film är så bra. Hon har ett sätt att få filmer som skulle kunna glida in i chickflick-kategorin precis komma undan. Men, jag måste ändå säga att jag blir lite kär i den pojke som spelar en stor roll i filmen. Artisten Landon Pigg är ett nytt ansikte och jag hoppas på att få se honom igen. jag skäms lite över att säga det, men han var extremt söt. Min tjejsida tittar fram lite här. Skådespeleriet är egentligen inte hans riktiga val av karriär då han ganska så nyligen släppt album. Kanske inte världens bästa låtar men nog för att få lilla mig på fall.

New york, i love you.

Filmblogg ska det ju vara.
New york, i love you. Kortfilmer i en stor film, ihopvävda men ändå inte. Inte en enda har en början, inte en enda har ett slut. Vi får se snabba glimtar av deras liv, men det är allt vad det är. Snabba glimtar av något så otroligt mycket mer. Vissa har vackra budskap, andra lämnar dig förvirrad och tom. Men filmen som helhet har en speciell magi över sig. Kärlek finns överallt i olika former. Vänskap, familj, kärlek. Det är något som alla någon gång kommer uppleva. En mycket sevärd film med flera underbara skådespelare, shia LaBeouf, Natalie Portman, Orlando Bloom, John Hurt, och en av mina nya favoriter Anton Yelchin. Och många fler, dessutom! Hursomhelst, denna film är ett måste för den som uppskattar fina filmer.

Sherlock Holmes

Jag har varit superdålig på att uppdatera här på sista tiden, jag vet. Eftersom att jag har kryssat i att detta är en filmblogg känner jag att jag måste börja skriva lite mer om filmer.
Igår såg jag Sherlock Holmes. Var från början lite osäker, men eftersom att Guy Ritchie var regissören bestämde jag mig för att den troligen var bra. Han har tidigare skrivit och regisserat Snatch, en av mina favoritfilmer. Redan från första början av Sherlock förstod jag att det var en film som skulle passa mig perfekt. Robert Downey Jr är en av de bästa skådespelare jag vet, även om han ofta spelar liknande karaktärer i de filmer han medverkar i. Jude Law spelar Watson, och även om han kanske inte alltid har varit en skådespelare som jag uppskattar passar han bra som den snälla och smarta doktorn. Ett stort plus är musiken i denna film. Jag har alltid ansett att musiken är en stor del av filmens magi, och om de lyckas med att kombinera musik med de rätta scenerna kan dom skapa en otrolig film som annars bara skulle varit medelmåttig.
I filmen finns många detaljer och en av mina favoritscener är i början när man får se Sherlock beskriva ett slagsmål före det sker för att man ska kunna hänga med senare eftersom det går så fort. Han vinner såklart. Den stora boven i filmen är Lord Blackwood, en magiker som återuppstår från de döda. Han och Sherlock är varandras fiender eftersom de båda är lika smarta, de har bara tagit olika vägar i livet.
Allt jag kan säga är att se den!

DOOOOOOOOOOOOOOOMSDAY

Jag har tappat bort en av mina favoritfilmer. Life is over.

Trött men GLAAAAAAAAAD

Lyssnar på Modeselektor, så underbart bra. Jag älskar hoppmusik, har jag på sista tiden upptäckt. Fast jag har fortfarande kvar min kärlek till den där vackra musiken, the moldy peaches t.ex. Fin låt från Juno har dom gjort. Åh jag måste titta på Juno igen, den är så himla fin!

Hade några människor här igår, vi såg the descent och sen lade vi oss och pratade ett tag. Väldigt mysigt, väldigt sådär avslappnat. Jag har börjat bli lite bättre på allt det där sociala. Tror jag. Ska försöka ta mig in till stan för att vara med människor som jag inte träffar varje dag.
"She open her eyes and to the doctors surprise she says i don't want to be dead anymore"

Dagens detta-måste-jag-lära-mig är att jag inte kan göra något bara för att det känns liiite rätt. Jag måste känna allt, vilket jag aldrig gör.

Övertalning

Kände mig lite sådär nere och bestämde mig för att titta på övertalning för att bli på lite bättre humör. Den är så underbar, värmer mitt hjärta. Tyvärr så lyckas den inte riktigt med att tränga ut alla andra tankar som jag har. Det är ju det som jag älskar med mina tusen filmer. När jag mår skit så tar dom bort det. Får mig att känna något annat. Kanske inte något bättre, inte på lång sikt, men för en liten stund blir mitt hjärta lite varmare. Just övertalning har ett väldigt speciellt sätt som får mig på bättre humör. Tanken på att allt som varit fel, allt man ångrar, kan bli rätt. Det är precis vad jag behöver, när min ånger som vanligt väller över. Jag önskar jag kunde leva mitt liv som i den filmen. Fast jag hoppar gärna över åren då Anne mår så fruktansvärt dåligt. Jag önskar att jag var lite mer som henne. Den där typen som lider i tystnad. Jag är inte så. Jag försöker tyst antyda det till alla eftersom att jag inte tycker om att vara ledsen ensam. Att bli tröstad av andra är ju nästan det bästa som finns.

RSS 2.0