Twin Peaks

Förra veckan var jag sjuk och jag letade desperat efter något att titta på. Jag underhöll mig själv ett tag med disneyfilmer men kände snart att jag behövde något lite mer.. avancerat...
Jag kom då på att vi nyss inhandlat de sista avsnitten av Twin Peaks, den amerikanska kultserien från 80talet. Jag bestämde mig för att se om hela säsong två och inte bara slutet för att se till så att jag verkligen hängde med när jag närmade mig de sista avsnitten.
Och den här serien är verkligen värd att bli kultförklarad. Jag älskar den, och även om vissa klagar på att det blir alldeles för mycket i slutet, sitter jag själv och gottar mig i alla konstigheter som sker. En mycket rekommenderad serie.
Nu undrar jag, är det någon som har några bra tips på liknande serier?

Voddler

En filmtjänst som hittills mest bara gjort mig besviken, men jag har tre invites så någon som vill ha?

Mina filmer

Jag har tråkigt, så jag tänker försöka mig på att skriva ner alla filmer och serier som jag äger. Dock bara mina DVD:er, blir lite för mycket med mina VHS:er också.
.
Filmer
1 .Alexander
2. Alien vs. Predator
3. Alien
4. Astronaut farmer
5. Be kind rewind
6. Mr Bean I Hollywood
7. Björnbröder 2
8. Björn Gustavsson
9. Black Sheep
10. The boat that rocked
11. Body of lies
12. Brokeback Mountain
13. Bröderna Grimm
14. Bury my heart at Wounded knee
15. Borat
16. Dodgeball
17. Bring it on
18. Cassandras dream
19. Catacombs
20. The cavern
21. Cloverfield
22. The Da Vinci code
23. Den vita massajen
24. Dinotopia
25. Disturbia
26. Doomsday
27. Domino
28. Forgetting Sarah Marshall
29. Eagle eye
30. En riddares historia
31. En ung jane Austen
32. Envy
33. Edward Scissorhands
34. Fantastic 4
35. Fight club
36. Flight 93
37. Franklyn
38. Friday night lights
39. Funny games (tyska versionen)
40. Harry Potter och fenixorden
41. Garden State
42. Gigli
43. Ghost rider
44. Gladiator
45. The Guardian
46. Gökboet
47. Heartbrokers
48. I am legend
49. I will never be your woman
50. Idiocracy
51. Glenn Killing på grand hotel
52. I'm not there
53. Dragonfly
54.Indiana Jones Raiders of the lost ark
55. Indiana Jones and the temple of doom
56. Indiana Jones and the last crusade
57. I, robot
58. Jackass 2.5
59. Jurassic Park I
60. Jurassic Park II
61. Jurassic Park III
62. Lady in the water
63. Little miss sunshine
64. Lords of dogtown
65. Matrix
66. Matrix Reloaded
67. Matrix Revolutions
68. Meet Bill
69. The Mist
70. Morgan Pålsson
71. Neverwas
72. Nick and Norah's Infinite Playslist
73. Oceans Thirteen
74. Parfymen
75. Pineapple Express
76. Poseidon
77. Rat race
78. REC
79. Rocket science
80. Rounders
81. The Yards
82. The ruins
83. Lord of the rings
84. Lord of the rings: The two towers
85. Lord of the rings: The return of the king
86. Hoodwinked
87. Seabiscut
88. Seraphim Falls
89. Sin eater
90. Sisterhood of travelling pants
91. Snatch
92. Sound of music
93. West side story
94. Spirited away
95. Stop-Loss
96. Smother
97. Talladega nights
98. Tears of the sun
99. This is england
100. Troy
101. Twelve Monkeys
102. Proof Of life
103. V for Vendetta
104. Vacancy
105. The Village
106. X-men
107. X-men 2
108. X-men the last stand
109. Wicker man
110. Från andra sidan
111. Behind the mask
112. Them
113. Saving private ryan
.
Serier
1. Blue Water High season 1 part 2
2. Blue Water High season 1 part 3
3. The Office US season 1
4. The Office US season 2
5. The Office US season 3
6. The Office US season 4
7. The simpsons Classics
8. The simpsons Classics
9. Supernatural season 1
10. Supernatural season 2
11. Twin Peaks season 1
12. Twin Peaks season 2 part 1 of 2
13. Twin Peaks season 2 part 2 of 2
.
Inte världens bästa samling, men det är min stolthet. Jag har hela mitt liv velat kunna säga att jag samlar på något, att jag passionerat brinner för något. Nu kan jag det. Mina största idoler är de som kan skryta med bra filmsmak. Jag känner inte många som kan säga att de älskar klassikerna. Inte jag. Jag kommer nog aldrig kunna säga att jag har respektabel filmsmak. Jag gillar de filmer jag gillar, och ska försöka vara så ärlig om det så mycket som möjligt!
(Det bör dock nämnas att jag inte gillar alla filmer jag har, jag har ärvt en del, tagit från familjemedlemmar, köpt utan bättre vetande, förblindad av alldeles för låga priser osv..)

Twelve Monkeys

I lördags var jag inne i stan och "råkade" köpa två nya filmer... Saving Private Ryan och Twelve Monkeys. Filmer som jag, och det här skäms jag över att säga, aldrig sett förr. Nu har jag gjort det, och åh vad jag tyckte om dom! Twelve Monkeys hade jag aldrig förr hört talas om, men jag blev intresserad då jag såg att Bruce Willis spelade i den. Han har inte alltid varit min favorit, men hans bästa filmer ligger enligt mig i hans yngre år och den här filmen kommer från 1995. Baksidan gjorde den mer intressant då det i stort sett stod att det handlade om en man som motvilligt måste försöka rädda den sista procenten av jordens befolkning som överlevt ett virus. Så mycket mer visste jag inte när jag startade filmen. Filmen lyckades med något som de flesta filmer jag ser idag inte lyckas med. Den fångade mitt intresse och jag tittade inte på klockan så mycket som jag annars brukar göra. Något som bör nämnas är även att Brad Pitt spelar med i filmen.

Serier Topp 3

Jag har blivit lite insnöad på serier på sista tiden, så nu ska jag göra en lista med de fem bästa serierna som jag älskar och vill sprida vidare!
.
1. The Office
Supermysig serie som handlar om pappersföretaget Dunder Mifflin, Scranton. Jag rekomenderar den starkt för er som uppskattar ett gott skratt! Dom är inne på en sjätte säsong och jag hoppas att dom kommer fortsätta ett bra tag till!
.
2. Friends
Den här serien har nog de flesta redan hört talas om, och om du inte gjort det så har du fantastisk tid framför dig! Tio, långa, säsonger som erbjuder skratt, gråt och mycket förvåning!
.
3. How I Met Your Mother
Den här serien är den nya IT-serien, dom flesta har koll på den och dom flesta ÄLSKAR den. Jag tycker egentligen inte om att erkänna det eftersom att jag inte vill vara som alla andra, men det här är faktiskt en väldigt bra serie. Gillar ni den här kommer ni absolut gilla Friends, som handlar om nästan precis samma sak. Ett ungt gäng som lever livet och sakta håller på att växa upp och bilda familj.

Serier

Jag har tänkt börja skriva lite om serier också, eftersom att det är en stor del av mitt liv. Jag ser inte så mycket film just nu då jag har bestämt mig för att se igenom Greys Anatomy. Men så fort jag ser en film lovar jag att skriva om den! Så ge inte upp, jag har fått mycket besök på sista tiden och det uppskattar jag väldigt mycket!

Oscarsgalan

Så, vad tycker ni om de som vann? Själv tittade jag på själva galan först igår, hade helt glömt bort att den största filmhyllande tävlingen skulle sändas den här veckan. Men nästa år, DÅ ska jag se den.
Hurt Locker förtjänar väl sina vinster. Jag kommer inte ihåg så mycket av den filmen, vilket är synd. Får nog ta och se den igen. Avatar förvånade mig mest eftersom den knappt tog några vinster. Kanske såg akademien något vi vanliga tittare inte gjorde, filmen är bara effekter. Jag vill inte tro på det, men det är så det är. Första gången jag såg filmen på bio älskade jag den. Andra gången ville jag mest bara komma därifrån. Och det är inte bra. Verkligen inte. Alice I Underlandet var däremot något helt annorlunda. Jag ska hålla tummarna för att den ska bli nominerad till pris nästa år, men chanserna är verkligen inte stora.. De flesta som sagt något om den har sagt detsamma, fina karaktärer, snygg miljö, men ingen handling. Inget jag håller med om, men jag kan förstå hur ni tänker!
Men tillbaka till galan! Hurt Locker förtjänade sitt pris och det kunde inte glädja mig mer att Kathryn Bigalow vann pris för bästa regi. Kanske för att jag är kvinna själv, men också för att hon förtjänade det.

Im a sucker for sci-fi

Jag hatar att se filmer som inte är den första i en serie utan att vara medveten om det. Det förstör den första filmen så att man inte kan se den.
Igår såg jag the chronicles of riddick. En film som nog egentligen inte ska gillas. Men, jag älskar sci-fi. Jag ska inte skriva så mycket om den här filmen. Den är bra enligt mig, men en riktig filmtyckare skulle nog säga att den suger... Men jag ska försöka vara ärlig med de filmer jag gillar och inte gillar! Vin Diesel spelar huvudrollen, annars är det inte så många andra som jag kommer ihåg namnen på. Ansikten man känner igen men inte lägger på minnet.

WOHOOOOOOO

Okej, inga filminlägg idag men jag kan nästan lova att det kommer imorgon!
Idag har jag haft 30 besökare! JIPPI! Rekord för mig!

Mycket besökare

Idag har jag fått mycket besökare, troligen för att jag kommenterat Spiderchicks blogg.. Ville bara påpeka lite smått att ni får gärna följa mig på bloglovin! Det är alltid trevligt med nya följare, gör vardagen lite roligare. :)

Terra

Idag såg jag en animerad film. Jag var inte helt säker på vad den handlade om, uttråkad som jag var hade jag bara letat runt lite bland de filmer pappa har på sin dator och upptäckte denna. Jag hade aldrig hört namnet förut men öppnade filmen för det var i stort sett den enda film jag inte sett.
Det var inte ett misstag. På den sista tiden har jag känt mig lätt uttråkad av alla filmer med samma form och samma slut. Visst, de har olika handling, men man kan alltid förutsäga hur filmer ska sluta. Denna film gjorde mig faktiskt osäker.
Den här filmen var oftast riktigt snyggt animerad, det enda som de hade kunnat arbeta mer på var människorna och de så kallade terrianerna (osäker på svensk översättning). Många som ser den här filmen skulle nog säga att det är en kopia av avatar. Vi får följa utomjordingars liv när de plötsligt blir invaderade av människor som efter årtals av krig förstört jorden, mars och... en till planet i vårt solsystem, kommer inte ihåg vilken... och söker nu en ny hemplanet. Dock så kom denna film före avatar, så det är något som man bör ha i åtanke. Ja, avatar planerades många år i förväg, men jag har svårt att tänka mig att de som skapade den här filmen snodde konceptet av Cameron.
Men det är klart, det finns de typiska rollerna även i den här filmen. Den rebelliska flickan, den grymma generalen och föräldern som offrar allt. jag försöker att inte tänka så mycket på det, utan mer på det moraliska dilemmat som filmen skapar. Vi får följa utomjordingar som blir invaderade av oss människor, och utan att riktigt märka det står jag plötsligt och hejar på dom, och hoppas på att människorna ska förlora och troligen stå inför vår ras undergång. Men har vi inte också själva skapat detta slut?
Kanske gillade jag den här filmen bara för att jag älskar sci-fi och filmer som tar upp ämnet miljöförstöring på ett eller annat sätt. Men den är faktiskt enligt mig skapligt bra animerad, och det stör mig att den inte blivit mer omtalad.

Kategorier!

Jag ska försöka bli lite bättre på att dela in alla filmer jag skriver om. Just nu är jag lite för trött för att fixa alla gamla inlägg, men de nya inlägg jag skriver kommer bli uppdelade i olika genrer. Så om ni har tråkigt kan ni ju bara bläddra bland de olika kategorierna och hitta bra film som ni vill se! Jag har lite svårt för att placera alla i rätt kategori, men jag ska göra mitt bästa och placera dom där jag tycker att dom ska vara!

Alice In Wonderland

En film som jag länge sett fram emot var Alice In Wonderland. Att det var Tim Burton som regisserade filmen var det som först fick mig att bli intresserad. En otecknad version av filmen som skrämde livet ur mig när jag var liten kunde ju inte bli annat än underbar.
Och det var den också! Hela filmen är vacker med fina detaljer, mörka skogar och några av mina favoritskådespelare! Johnny Depp, Helen Bonham Carter, Anne Hathaway och en ny, ung tjej kallad Mia Wasikowska som spelar Alice. Johnny Depp gör som vanligt en extremt bra prestation. Han har spelat så många olika roller, och det som gör honom så bra är att man ibland inte ens kan se att det är han som spelar karaktärer. Det kallar jag bra skådespeleri!
Handlingen i filmen är bra, och dom lyckas med att inte följa den typiska klyschan även om det finns mycket klassisk saga i den. Jag är glad att jag valde att se den på premiären och la mina sista pengar på biljetten...
Får du chansen, se den!

RSS 2.0